img

Žiri i urednički tim

Javnog međunarodnog poziva za umjetnike i umjetničke kolektive

img

ItIsNotTooLate Morske Livade nastaje kao dijalog kreativaca, umjetnika i aktivista. Polazna inicijativa projekta je ekološko aktivistička i znanstveno istraživačka dok je sama geneza i metoda projekta interdisciplinarna, jel se želimo fokusirati na sinergiju između umjetnosti, društva, tehnologije i ekologije. Tako da nam je umjetnost otvorila vrata za uključivanje etabliranih pojedinaca koji će javni poziv za umjetnika i izvedbu umjetničke intervencije provesti na najbolji mogući način, a prateće kulturne sadržaje učinti javnim, uključivim i održivim u korist svih.

Rezidencijalni program

Davorka Perić

Davorka Perić

Kustosica, Žiri

MA in Art History and MA in Comparative Literature

Voditeljica programa udruge Academia moderna 1999. – 2004.

Voditeljica programa Društva arhitekata Zagreba 2006.-2019.

Voditeljica programa SKD ”Prosvjeta” Zagreb. 2020.-2022.

Direktorica i kustosica međunarodnog festivala za suvremenu umjetnost Vizura aperta.

Autorica brojnih programa vezanih uz problematiku prostora, kulturu i suvremenu umjetnost, društvene i umjetničke akcije, te kustoske prakse koje u fokusu imaju manje društvene zajednice, lokalni prirodni i politički kontekst najčešće multietičkih zajednica, te izoliranih mjesta i otoka.

Članica je International Association of Art Critics (AICA).

Članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), Studijska sekcija.

Zoran Pantelić

Kustos, Žiri

Zoran Pantelić je umjetnik, producent i urednik programa na kuda.org. Od 1991. je slobodni umjetnik, koji je 1993. osnovao umjetničku udrugu Apsolutno. Umjetnički kolektiv djelovao je devedesetih godina na području interdisciplinarne umjetnosti i medijskog pluralizama (www.apsolutno.net). Apsolutno umjetnička produkcija prezentirana je na brojnim izložbama, festivalima i simpozijima u zemlji i inozemstvu. Od 1995. sudjeluje na međunarodnim simpozijima i konferencijama koji se bave umjetnošću i kulturom novih tehnologija.
2000. godine osniva Centar za nove medije_kuda.org posvećen novim tehnologijama, umjetnosti i politici. Centar_kuda.org okuplja umjetnike, teoretičare, medijske aktiviste, istraživače iz širokog polja interesa: od studija odnosa proizvodnje u kulturi, suvremene umjetničke prakse i teorije, do kritike novih tehnologija i društveno-političkih tema.

Od 2010. član je Evropskog kulturnog parlamenta (ECP- www.kulturparlament.com), od 2019. je član Europskog foruma za napredne prakse u okviru mreže COST (COST | European Cooperation in Science and Technology), i aktivan u produkciji partneske saradnje kroz program Evropske komisije i programa Kreativna Europa.

Juraj Aras

Izvršni Art Producent

Juraj Aras, (Zadar, 15. 09. 1974.), glumac zaposlen u Kazalištu lutaka Zadar od 1995. godine te utemeljitelj (1999.) i umjetnički producent umjetničke organizacije Teatro VeRRdi. Dobitnik nekoliko glumačkih nagrada kao i nagrade En Face ::: Anfas, 2020. godine u kategoriji Novo nadahnuće za sveukupni društveni angažman u području izvedbenih umjetnosti na nezavisnoj sceni. Bavi se tehničkom i umjetničkom produkcijom, režijom, dramaturgijom, glazbom i oblikovanjem svjetla i tona te PR-om i administriranjem.

Jagoda Cupać

Art Production Supervisor

Jagoda Cupać (Zadar, 1986), inženjerka i znanstvenica, posljednih desetak godina bavi se staklom kroz inženjersku praksu i znanstveno istraživanje u Hrvatskoj, Švicarskoj i Njemačkoj.

Doktorirala je 2017. na Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne u Švicarskoj na temu staklenih prednapetih greda. Trenutno kao postdoc na Technische Universität Dresden radi na staklenom otpadu u arhitekturi i cirkularnom razvoju staklene industrije.

Voditeljica je internacionalog Erasmus+ projekta Open GLASSroom. 2021 pridružuje se udruzi Kamene babe kroz koju sudjeluje u produkciji umjetničkih rezidencija, radionica, predstava i koncerata na području Zadra i okolice. 

Javni međunarodni poziv za umjetnike i umjetničke kolektive "O PRIHVAĆANJU NEPOŽELJNOG"

img

Pošaljite prijavu prije 15. studenog 2022. ili obavjestite vaše prijatelje čiju ideju će žiri nagraditi rezidencijalnim boravkom i honorarom, te produkcijom ove važne umjetničke intervencije.

00
Dana
00
Sati
00
Minuta
Istakao je rok za prijavu na najtječaj