Umjetnički rezidencijalni boravakUmjetnost za okoliš i prirodu

Program umjetničke rezidencije Pueblo Escondido – Umjetnost za okoliš i prirodu za nagrađenog umjetnika/cu ili kolektiv.

Rezidencijalni program Umjetnost za okoliš i prirodu – Umjetnički rezidencijalni program pruža priliku umjetnicima da dođu iz Hrvatske ili izvan Hrvatske, da žive, rade i komuniciraju sa umjetnicima i publikom u Zadru i Zadarskom zaleđu u razdoblju od jednog do dva mjeseca, što kulminira kroz umjetničku instalaciju i prezentacije.

Višenamjenski kreativni prostor – atelje – nalazi se na 375 m.n.v., zračnom linijom 2000m od mora u srcu zaštićene prirode okoliša, okućnica od 30000m2 sa pogledom na more, okružen prirodom i atraktivnim prirodnim lokacijama na svega par minuta hoda. Izolirani lokalitet u bliskim vezama sa umjetnicima, akademskim mentorima, povjesničarima umjetnosti, kustosima, aktivistima i ostalim djelatinicima kreativne industrije regiona.

Pueblo Escondido je prostor koji se koristi za razne događaje, edukacije i izložbe te kao prostor za rad rezidencijalnih umjetnika/ca na kraju njihovog boravka.

Rezidenca koja je i sama na području FLAGA će ustupiti prostor bez nadoknade umjetniku/ci da stvara i djeluje na realizaciji svog umjetničkog projekta u sklopu #itisnotoolate sa ciljem razumjevanja vrijednosti morskih cvjetnica za eko sustav i kvalitetu života riba i ostalih stanovnika morskog područja FLAG-a TRI MORA.

Smještaj
Pueblo Escondido ima ekskluzivni prostor rezerviran za rezidencijalni program u Karinu Gornjem, pokraj Zadra. Umjetnici će biti nagrađeni prostorom za cijelo vrijeme boravka.
Prirodnim materijalima renoviran i unapređen prostor tradicionalne poljoprivredne obiteljske kuće i okućnice u savremen multifunkcionalan prostor koji omogućava boravak, studijski rad, realizaciju radionica, grupne sesije, prezentacije i prezentacije umetničkog i istraživačkog rada. Prostor je opremljen svim nužnim tehničkim i tehnološkim pomagalima (namještaj, wifi, alati za obradu drveta i kamena, itd.) za ugodan rad i boravak tokom trajanja rezidencije.
Pogledaj lokaciju na mapi.
W-E, N-S:  44°08’30.2″N, 15°39’54.2″E
GPS:44.141715, 15.665045

Kako je nastao Pueblo Escondido

Glavna namjena OPG Pueblo Escondido je poljoprivreda, budući da čekamo da maslina poraste odlučili smo uzgajati neku kulturu. Geneza imena dolazi od analogija vezanih za, geologiju, povijest grada duhova u Argentini i njegovu lokaciju, nepostojeću infrastrukturu, mjesto života rudara i politički kontekst.

Neki znatiželjni putnici čuli su njegovo ime; drugi, njihovu povijest, ali ono što je jasno je da mnogi žele doći do toga, a ne znaju točno kako to učiniti. Pueblo Escondido, čarobno mjesto među planinama Córdoba, u Argentini, “grad duhova”, mit, legenda i pregršt povijesti koju nitko ne može propustiti.

Pueblo Escondido u Lončarima, Karin Gornji duhovno je zbratimljen s Pueblo Escondido u Córdobi, u Argentini, a za one koji ne razumiju to je Špansko selo u Hrvatskoj. Dok je Argentina jedino turističko odredište, hrvatski Pueblo Escondido je živo mjesto, koje je isčezlo 1995, a obnovljeno 2009, sada u kulturnoj ekspanziji.

Gostovanje umjetnika 2023. godine bit će prvi od niza umjetničkih projekta u sljedećem desetljeću.

Ako ste zainteresirani za prijavu ili imate konkretna pitanja o programu, kontaktirajte nas.

Razmotrite načine da nas podržite, sudjelujte ili donirajte.

Rezidencijalni program

0
Honorar
pokriveni produkcijski troškovi
0kg
Staklenog otpada
0
Dana u rezidencij
30-60
0
Umjetnička intervencija
0
Izvršni producent
0
Kustosa

O PRIHVAĆANJU NEPOŽELJNOG

Javni međunarodni poziv za umjetnike i umjetničke kolektive

Javni međunarodni poziv za umjetnike i umjetničke kolektive "O PRIHVAĆANJU NEPOŽELJNOG"

Pošaljite prijavu prije 15. studenog 2022. ili obavjestite vaše prijatelje čiju ideju će žiri nagraditi rezidencijalnim boravkom i honorarom, te produkcijom ove važne umjetničke intervencije.