NAJAVA: Radionica odvajanja stakla u Lončarima

U sklopu projekta  #itIsNotTooLate Morske Livade u subotu 16. rujna na OPG Pueblo Escondido u Lončarima održat će se radionica odvajanje po bojama i buretanja stakla.

 Riječ je o materijalu koji će američki umjetnik Dodd Holsapple iskoristiti za potrebe instalacije “See Glass Again” koja je izabrana kao pobjednički rad natječaja “O prihvaćanju neželjenog”.

Holsapple, umjetnik koji je kalifornijsku Santa Monicu na mjesec dana zamijenio s Bukovicom, u rezidenciju u Lončarima stigao je u u petak, 8. rujna i boravit će do 10. listopada.

Stakleni otpad koji je sakupljen u više eko akcija na području kanjona rijeke Bijele Holsapple će upotrijebiti kako bi kreirao suhozid na kojem je stakleni mozaik jegulje u obliku prstena, i koji će činiti prostor za sjedenje, druženje ili razgovor. 

Holsapple će voditi radionicu odvajanja 5500 komadića stakla  u suradnji studentima profesora Josipa Zankija sa zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti te volonterima iz udruge Ocean Znanja. 

U duhu prethodnih akcija i aktivnosti i ovaj put u aktivnosti sudjeluju kreativci, planinari, aktivisti, te građani lokalne zajednice. 

Početak događaja je u 10:00 u Lončarima, a za sve sudionike događaja osiguran je ručak u 14:00 sati.

Radionica je dio projekta „#itIsNotTooLate – Morske livade: Zostera marina, Zostera noltei i Cymodocea nodosa, njihov značaj za riblji svijet i ukupni ekosustav područja tri mora“, u sklopu kojeg se krajem lipnja 2022. godine održala i ekološka akcija čišćenja rijeke Zrmanje.

Akcija je dio projekta odobrenog kroz natječaj  FLAG-a Tri mora za odabir projekta Mjere 2.1.  potpora vrednovanju, zaštiti i promociji prirodne resursne osnove – rijeka, mora i priobalja u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Tri mora za razdoblje 2014.-2020 

ORGANIZACIJA

————————    

#itIsNotTooLate Rijeka Bijela 2023

Ovu manifestaciju podržava Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

Sufinancirano sredstvima:

Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo

FLAG-a Tri mora za odabir projekta Mjere 2.1.  potpora vrednovanju, zaštiti i promociji prirodne resursne osnove – rijeka, mora i priobalja u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Tri mora za razdoblje 2014.-2020

SNV Srpsko Narodno Vijeće

Adria Think D.o.o.

Organizacija i produkcija sportskog i kulturnog programa:

Sportsko Penjački klub Paklenica, Udruga za prirodu, okoliš, održivi razvoj i turizam Lončari

Sudjeluju:

Studenti ALU Split, Studenti ALU Zagreb, NMMU Zagreb, Đaci Srednja Prirodoslovno-grafičke škole Zadar,  Erasmus studentska mreža Zadar, Sportsko penjački klub Paklenica, SKD Prosvjeta, SNV, Udruga Lončari, Udruga Dragodid, Udruga Ocean Znanja, Umjetnička organizacija Teatro VeRRdi, Udruga Vizura Aperta, Centar za nove medije_kuda.org, Udruga Eko Zrmanja, Udruga Karin Resort, OPG Pueblo Escondido, OPG Due di denari Karin Gornji.

Manifestaciju #itIsNotTolate Rijeka Bijela 2023, koja se održava od 16 Rujna do 10 Listopada, podržava Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)