Pitanja i odgovori natječaj “o prihvaćanju nepoželjnog”

Poštovani umjetnici, zbog vaših poruka koje su nam pristigle poslijednih dana odlučili smo objaviti neke od pitanja, te odgovore na njih. 

Nadamo se da će vam to pomoći u definiranju vašeg projekta i sudjelovanja.

Svima želimo puno sreće.

PITANJE

IR: Poštovani, zanimaju me informacije o javnom pozivu, može li tlocrt ili fotografije mjesta gdje će biti postavljena instalacija?

Je li moguće iskopati temelje i koristiti neprirodne materijale za konstrukciju, poput betona, željeza, pleksiglasa? Hoće li biti moguće imati alate ili pomoćnike?

ODGOVOR:

Što se tiče materijala, ukoliko ga trebate  za konstrukciju, odgovor je da. Možete koristiti beton, željezo je prirodni materijal, pleksiglas također možete koristiti. Imajte na umu da smo skupili oko 1,5 tonu stakla. S obzirom na lokaciju, kao mjesto instalacije moguće je i ono mjesto gdje smo skupljali staklo u javnim eko akcijama. https://morskelivade.com/en/activities/

Imamo volontersku mrežu i ljude dobre volje koji bi voljeli pomoći umjetniku u produkciji. Sve što trebate jest u projektnom prijedlogu navesti podršku koja će vam biti potrebna. To se može definirati u drugom koraku projekta,  ako  projekt bude odabran. Napominjemo da je izvedivost projekta jedan od kriterija evaluacije.

Lokacija koju možete vidjeti na fotografijama  jest ona na kojoj se odvijala eko akcija sakupljanja stakla. Nemamo gabarite lokacije, ali ima širih i manjih prostora. Riječ je o putu koji vodi do kanjona rijeke Bijele.

PITANJE

Bok, ja sam suvremeni umjetnik iz Gruzije. Zainteresirani za vaš rezidencijalni program, rado ćemo dobiti bilo kakve informacije o prijavi.

Hvala


ODGOVOR:

Rezidencijalni program trenutno se odnosi na stvarni poziv za umjetnike. Proširit ćemo ovaj program u budućnosti i obavještavati vas i umjetničku zajednicu o tome.

Na ovom linku možete pronaći sve potrebne informacije o natječaju i što je potrebno za prijavu.

Ovaj Poziv za umjetnike “O PRIHVAĆANJU NEPOŽELJNIH” odnosi se na odabir projekata. Odabrani umjetnik boravit će u rezidenciji Puablo Escondido minimalno mjesec dana, a za svoj rad primit će novčanu nagradu. 

https://morskelivade.com/en/residence-pueblo-escondido/.

Sretno s vašim projektom!

PITANJE

Pozdrav,

razmišljam o prijavi na vaš fascinantan otvoreni poziv! 

Međutim, nisam uspio pronaći podatke gdje bi se intervencija/skulptura mogla postaviti. Je li ovo još uvijek otvoreno za raspravu ili postoji nekoliko opcija? Nadalje, koje alate imate na licu mjesta? Radujem se vašem odgovoru kako bih mogao poslati točan prijedlog. 

Srdačan pozdrav, pozdrav iz Berlina. 


ODGOVOR


Skulptura bi se vjerojatno mogla postaviti na isto mjesto gdje smo skupljali staklo u javnim eko akcijama. Mjesto koje je penjačka zajednica nazvala “Stakleni put”, a s kojeg smo tijekom eko akcija uklonili staklo.   https://morskelivade.com/en/activities/

Alati koje imamo na lokaciji su, kombinirka za obradu drva, strojevi i alati za obradu kamena i alati za obradu metala.

Moguće je predvideti određene tehnike rada i obrade na primjer stakla za koje bi se angažirale specializirane radionice van lokacije.

Sretno s vašim projektom!

PITANJE

Zdravo,

Htio sam pitati hoće li završni rad koji predstavljamo biti predstavljen na otvorenom ili u zatvorenom prostoru ili to ovisi o umjetničkom djelu i prema nahođenju umjetnika.

Hvala puno


ODGOVOR

Lokacija bi bila na otvorenom, možda na istom mjestu gdje smo skupljali staklo u javnim eko akcijama.

Mjesto se zove “Stakleni put”, iako smo s njega u eko akcijama uklonili staklo. 

https://morskelivade.com/en/activities/


PITANJE

Poštovani,

imam pitanje u vezi poziva “O PRIHVATANJU NEPOŽELJNIH”. Rok je 15.11., a pišete o radionici od 7. do 9. listopada 2022. 

Znači li to da sam propustio radionicu ili će to biti 2023.?


ODGOVOR

Pozdrav,

propustili ste radionicu, ali nije obavezna.

Projektne ideje primamo do 15.11.2022.

Radionica je više bila javna priprema za umjetnost.

Ažurirat ćemo ovaj blok vijesti.  Ispričavamo se zbog neugodnosti.

Više o projektu možete vidjeti ovdje. 

https://morskelivade.com/en/activities/

Radujemo se što ćemo dobiti Vaš prijedlog

Srdačan pozdra

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)